پیدایش اهلسنت ایران
با درخشش نور اسلام در جزیره العرب و رسیدن پیام آزادی بخش آن به جهانیان، روز به روز انسانهای بیشتری آغوش خود را به روی آخرین پیام الهی باز میکردند.
عموم مردم سرزمین فارس نیز در خلافت دومین جانشین بزرگوار پیامبر صلی الله علیه وسلم، عمر بن خطاب رضی الله عنه با این پیام مبارک آشنا شده و با اشتیاق فراوان به سوی آن شتافتند.
مردم فارس که به ویژه در آن سالها تحت ظلم و ستم شاهان قدرتطلب از تبعیضهای طبقاتی رنج میبردند خیلی زود با دل و جان پیام الهی را پذیرفته و خود از دعوتگران و پیشگامان مسلمان در عرصهی علم، فرهنگ و هنر اسلامی شدند.
رویای پسر و پدر کفشدوز ایرانی اکنون برای همهی ساکنان سرزمین فارس محقق شده بود. همانگونه که بردهزادهای به نام اسامه بن زید رضی الله عنه توسط رسول خدا صلی الله علیه وسلم به فرماندهی سپاه اسلام در آمده بود و بزرگان قریش باید تحت فرمان او آرایش نظامی میگرفتند، همانگونه که افرادی از طبقات پایین جامعه به فضل علم و دانش خویش استاد نجیبزادگان قریشی و هاشمی شده بودند مردم سرزمین فارس نیز با پذیرش دین یکتاپرستی طبقات هفتگانهی اجتماعی که پیش از اسلام بر آنها حاکم بود را در هم شکسته و به این حقیقت ایمان آوردند که معیار گرامی بودن تقوا است.
مردم ایران که دین اسلام و روش اهل سنت را برگزیده بودند خیلی زود توانستند در تمامی عرصههای علمی و اجتماعی به مراتبِ بسیار بالا دست یابند
محرومیت های سیاسی اهلسنت ایران
پس از پیروزی انقلاب قرار بود رنگ و نژاد و زبان و دین امتیاز نباشند و حکومت اسلامی برخاسته …