Home حقوق اهل‌سنت اجتماعی محرومیت اهل‌سنت از داشتن مسجد در پایتخت و تخریب مساجد و نمازخانه‌هایشان

محرومیت اهل‌سنت از داشتن مسجد در پایتخت و تخریب مساجد و نمازخانه‌هایشان

در حای که بیش از ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ و روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران می‌گذرد، مسلمانان اهل سنت ایران علیرغم تلاش زیاد، در احداث مسجدی برای خود در تهران، پایتخت ایران، ناکام مانده‌اند.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن، تعداد مساجد تهران را ۳ هزار و ۴۳۹ اعلام کرده است. سهم اهل سنت از این عدد در شهر تهران صفر است

اصل ۱۳ قانون اساسی «ایرانیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی» را به‌عنوان تنها اقلیت‌های دینی در ایران به رسمیت می‌شناسد که “در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزادند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین خود عمل می‌کنند”. اما احداث آخرین بناهای مذهبی و دینی این دسته از ایرانیان غیرمسلمان به دوران حکومت پهلوی باز می‌گردد.

در حالی که اهل سنت ایران در پایتخت یک مسجد هم ندارند نمازخانه‌های‌شان نیز در تهران علیرغم ادعای حکومت مبنی بر وحدت شیعه وسنی و نامگذاری یک هفته در تقویم این کشور با عنوان هفته وحدت، از سوی حکومت تعطیل می‌شود.

در سال ۱۳۹۵ هجری خورشیدی مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه‌ای به علی خامنه‌ای و حسن روحانی، رئیس جمهور وقت ایران که در رسانه‌ها منتشر شد نوشته بود: “عدم تحمل یک نمازخانه معمولی و تخریب آن، در شهری که اجازه ساخت مسجد به شهروندان اهل‌سنت داده نمی‌شود و مطالبه ۳۷ سال آنها پس از پیروزی انقلاب اسلامی ناکام مانده است، تنها جریحه‌‌دار نمودن احساسات جامعه اهل‌ سنت ایران نیست، بلکه احساسات مسلمانان جهان را نیز جریحه‌دار می‌نماید.

تخریب و بسته شدن مساجد اهل سنت در برخی از کلان‌شهرها:

تخریب مسجد شیخ فیض مشهد:

از بارزترین موارد تخریب مساجد در ایران مسجد شیخ فیض مشهد است که مولوی موسی کرمپور امام جمعه این مسجد در باره‌ی آن کتابی به نام آخرین فریاد مسجد شیخ فیض را به تحریر در آورده است. مسجدی که در یک شب به طور کامل ویران شد و نمازگزاران فردای آن اثری از مسجد را ندیدند.

اما مسجد فیض تنها مسجدی نبود که توسط جمهوری اسلامی ویران شد بلکه در سال‌های بعد مساجد متعددی به بهانه‌های مختلف توسط حکومت ویران شد که می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تخریب نمازخانه اهل‌سنت پونک در تهران:

پس از آنکه نیروهای امنیتی نظام در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی به نمازخانه پونک هجوم آورده و تلفن همراه مولوی عبیدالله موسی‌زاده – امام جماعت این نمازخانه – را گرفته و منزل وی را تفتیش کردند، ده‌ها تن از نیروهای شهرداری اقدام به تخریب این نمازخانه کردند.

تخریب مسجد اهل‌سنت در ایرانشهر:

بامداد روز ۴ بهمن ماه ۹۹، پی بنای درحال احداث مصلای جامع  مسلمانان اهل سنت ایرانشهر، توسط شورای تامین و با همکاری نیروهای امنیتی تخریب شد.

تخریب مسجد اهل سنت در زاهدان:

روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۰، یک مسجد اهل سنت در زاهدان تخریب شد. اداره منابع طبیعی زاهدان با همکاری نیروهای امنیتی و نظامی این مسجد و چند منزل مسکونی شهروندان را تخریب کردند. این مسجد، «مسجد حضرت بلال» نام داشت که در منطقه «چشمه زیارت» قرار داشت.

تخریب مسجد اهل سنت در تربت جام:

بامداد پنج‌شنبه ۱۹ مردادماه ۱۴۰۲، یک مسجد تازه ساخت اهل سنت در روستای احمد‌آباد صولت از توابع بخش بوژگان شهرستان تربت جام در استان خراسان رضوی توسط نیروهای سپاه و انتظامی به همراه و نظارت رئیس دادگستری تربت جام تخریب شده است.

تهدید به تخریب مسجد مکی زاهدان:

محمدباقر طباطبایی مشاور میراث فرهنگی استان خراسان رضوی ایران سال ۱۳۹۹ هجری شمسی و در آستانه عید فطر در حساب کاربری خود در توئیتر خواهان تخریب مسجد مکی زاهدان بزرگترین مسجد اهل سنت این کشور شد.

دو سال بعد در دی ماه ۱۴۰۱ جواد لاریجانی گفت که «مسجد مکی»، مصداق «مسجد ضرار» و «دقیقاً محل توطئه» است و به صورت تلویحی خواستار تخریب آن شد.

Check Also

محرومیت های سیاسی اهل‌سنت ایران

پس از پیروزی انقلاب قرار بود رنگ و نژاد و زبان و دین امتیاز نباشند و حکومت اسلامی برخاسته …