سلطان سنجر سلجوقی
معزالدین ابوالحارث احمد سَنجَر معروف به سلطان سَنجَر فرزند سلطان ملکشاه سلجوقی از حاکمان بنام اهل سنت ایران و آخرین شاه مقتدر سلسله سلجوقی در ایران به شمار میرود.
تولد و وفات:
سلطان سنجر در سال ۴۷۹ هجری قمری در سنجر چشم به جهان گشود و در ۱۴ ربیعالاول ۵۵۲ هجری قمری در مرو دار فانی را وداع گفت.
به قدرت رسیدن سلطان سنجر:
پس از درگذشت محمد بن ملکشاه سلجوقی ، سنجرکه پسر ملکشاه اول سلجوقی بود ، خود را پادشاه سلجوقیان خواند و لقب معزالدین را برای خود برگزید . اودر زمان سلطنت پدرش ده ساله بود که حکومت مشرق قلمرو سلجوقیان برعهده اش گذاشته شده بود . وی در دوره حکومت خویش توانست قراخانیان وغزنویان را تحت تابعیت سلجوقیان درآورد
ویژگیهای اخلاقی سلطان سنجر:
سنجر عموماً رئیس بزرگ خاندان شناخته میشد. او انسانی فرهنگدوست، شجاع، سخاوتمند و اهل عفو و گذشت بود. ابن خلکان دربارهی او گفته است: او یکی از بلند همتترین پادشاهان بود.
حمایت از ادیبان و دانشمندان:
سلطان سنجر از شعرا و نویسندگان حمایت میکرد تا جایی که عصر او یکی از عصور مهم در تاریخ ادبیات فارسی به شمار میرود.
عفو و گذشت سلطان سنجر:
سلطان سنجر با وجود جدیت و سختگیری که داشت بسیار اهل گذشت از دشمنانش بود به گونهای که صبر و گذشت از صفات همیشگی او به شمار میآمد. چنانکه هر گاه در نبردی پیروز میشد دشمنش را بخشیده و از او درمیگذشت و چه بسا برای چندین بار یک شخص را میبخشید. یکی از نمونههای این عفو و بخشش، در مورد سلطان غزنی بهرام شاه صدق میکند چنانکه سلطان سنجر در سال ۵۳۰ هجری پس از حمله غزنی و غلبه بر آنجا بهرام شاه را بخشیده و او را به تخت حکومت باز گرداند.
وفات سلطان سنجر:
سلطان سنجر میخواست بار دیگر ایران را متحد سازد اما نتوانست و سرانجام در سال ۵۵۲ هجری قمری درگذشت.
دربارهی آرامگاه او اختلاف نظر وجود دارد برخی از مورخین آن را در شهر مرو و برخی دیگر آنرا در دارالبطیخ اصفهان ذکر کردهاند.
محرومیت های سیاسی اهلسنت ایران
پس از پیروزی انقلاب قرار بود رنگ و نژاد و زبان و دین امتیاز نباشند و حکومت اسلامی برخاسته …